Visie

visie wegwijzerPraktisch, plezier, concreet en helder

Ik draag bij aan leerprocessen in organisaties vanuit een praktisch gondhouding. De effectiviteit moet direct zichtbaar zijn. De resultaten van een training wil ik vooral zien in het gebruik in de dagelijkse praktijk. Om dat te bereiken is plezier in het experimenteren en aanleren van nieuw gedrag voorwaarde.

Praktisch

Ik werk van uit de visie dat denken en doen in elkaar grijpen. Dat je leert door te doen en dat je leert door ervaring.  Theorie is ondersteunend aan de toepassing en vooral bij het maken van keuzes. Wat zijn er nog meer voor mogelijkheden?

Plezier

In de training en het traject voor en na streef ik naar een positieve toon. Optimisme en geloof in het eigen kunnen zijn veel effectiever dan een gevoel van onmacht. Het plezier in het ontdekken van de eigen mogelijkheden is de aanzet tot ontwikkeling. Een probleem is een kans op verbetering!

Concreet

De startvraag van een veranderingstraject is voor mij vaak een concrete vraag of een concreet probleem. Daar gaan we mee aan de slag en komen tot een oplossing. Natuurlijk checken we wel of de startvraag wel de juiste is.

Helder

In mijn aanpak wil ik duidelijk zijn. We weten van elkaar wat we aan elkaar hebben!